Взяли під варту жителя Чернігівщини та його спільника з Чернівців, яких підозрюють у співпраці з

Взяли під варту жителя Чернігівщини та його спільника з Чернівців, яких підозрюють у співпраці з "днр"

Укрінформ
Житель Чернігівщини, якого підозрюють у здійсненні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації, отримав підозру.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури жителю Чернігівщини повідомлено про підозру у здійсненні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України)», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що підозрюваний здійснював незаконну розвідувальну діяльність у військовій сфері на користь так званої «днр» з травня 2022 року. Інформацію він відправляв спільнику на електронну пошту, а той передавав її ворогу через Telegram.

Наголошується, що підозрюваного затримано 24 червня за місцем проживання у Чернігівській області. Його спільник затриманий 18 червня у Чернівцях, йому повідомлено про підозру. Особи перебувають під вартою.

Читайте також: СБУ повідомила про підозри ще 5 колаборантам за співпрацю з ворогом

Підозрюваний з Чернігівщини збирав відомості щодо дислокації об'єктів критичної інфраструктури у місті Семенівка Чернігівської області – районної державної адміністрації, відділу Державної прикордонної служби України, відділення поліції, шкіл, дитячих садочків, блокпостів, а також місць розташування особового складу Збройних сил України та інших військових формувань.

Фото: Фейсбук Чернівецької обласної прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-