Закарпатська митниця оформила понад 18 тисяч авто під пільгове розмитнення

Закарпатська митниця оформила понад 18 тисяч авто під пільгове розмитнення

Укрінформ
На кордонах Закарпаття з ЄС оформлено та пропущено 18,13 тис. автомобілів, ввезених в Україну за пільговим розмитненням.

Про це Закарпатська митниця повідомила в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Від початку дії «пільгового розмитнення» по 29 червня 2022 року у зоні діяльності Закарпатської митниці випущено для вільного обігу 18 130 транспортних засобів" - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що лише за минулу добу, 29 червня, через кордон пропустили понад 1,7 тис. машин: з 00:00 29 червня по 08:00 30 червня митники оформили та пропустили 1793 придбані громадянами транспортні засоби. За перші 8 годин 30 червня вже пропущено 416 таких автівок.

Зауважується, що наразі на кордонах зберігаються черги із автівок. За інформацією голови Закарпатської ОВА станом на учора, 28 червня, на КПП Ужгород на кордоні зі Словаччиною черга становила 10 км. Люди вимушені чекати своєї черги на спеці, яка в ці дні на Закарпатті б'є рекорди. Людям організували пізвіз води.

Читайте також: Митниця дозволила ввозити автомобілі на всіх пунктах пропуску та продовжила час оформлення

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 30 червня підписав закон (законопроект № 7418) "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування". Документ набирає чинності з 1 липня у повному обсязі. Закон відновлює мита, акцизи та 20% ПДВ на імпортні товари, що були скасовані у березні 2022 року. Це означає, що з 1 липня скасовується пільгове розмитнення авто.

Фото: Закарпатська митниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-