На Львівщині розпочався саміт волонтерських і гуманітарних ініціатив

На Львівщині розпочався саміт волонтерських і гуманітарних ініціатив

Фото
Укрінформ
На Львівщині розпочався саміт, який об’єднав 200 представників громадських та донорських організацій, волонтерських і гуманітарних ініціатив, проєктів міжнародної технічної допомоги та органів влади.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що подію організували, щоб покращити координацію і співпрацю волонтерських, гуманітарних ініціатив та органів влади.

Участь у заході беруть близько 200 осіб – представників організацій громадянського суспільства, які займаються гуманітарною допомогою, представників волонтерських ініціатив та хабів, органів влади, донорських організацій та проєктів міжнародної технічної допомоги.

«Наші люди – це те, що відрізняє нас від ворога. Активність, бажання допомагати один одному в ім’я єднання і вболівання за рідну державу. Ми є народом з власними гідністю, вірою у своє майбутнє і бажанням його творити. Деякі держави, в тому числі Україна, існують завдяки людям і їхньому вмінню об’єднуватися у важкий час! Кожна наша дія, чи це волонтерство, громадська діяльність, допомога армії, своєю кінцевою метою повинна мати побудову спроможних інституцій держави», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Серед учасників саміту – Роберт Пост, аташе з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Олександр Ярема, державний секретар КМУ, Олександр Кулепін, заступник начальника Львівської ОВА з питань цифровізації, Віктор Бронюк, гурт ТіК, БФ «Подільська громада», Вікторія Марченко, Агентство США з міжнародного розвитку, журналісти, представники організацій «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, «Razom for Ukraine», департаменту корпоративної соціальної відповідальності холдингу МХП, Інституту політичної освіти, Міжнародного жіночого фонду, «Людина в біді», «Відродження» та ін.

На саміті обговорять важливі на сьогодні для України теми, зокрема взаємодію волонтерських та гуманітарних ініціатив з органами влади. А також міжнародний український порядок денний: волонтери як агенти впливу; волонтерський менеджмент: управління мотивацією через підвищення професіоналізму; гуманітарна допомога до кордону та після: митниця, логістика, склади; облік та звітування про надання гуманітарної допомоги.

Читайте також: Посол України в Туреччині подякував волонтерам за підтримку України

Організаторами заходу є Ініціативний центр сприяння активності «Єднання» (ІСАР «Єднання») у партнерстві з Львівською обласною військовою адміністрацією за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Саміт відбувається у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» Посольства США в Україні та проєкту Європейського Союзу «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства».

Саміт триватиме два дні.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-