У МВС вважають, що через місяць-два росія знизить інтенсивність ракетних обстрілів

У МВС вважають, що через місяць-два росія знизить інтенсивність ракетних обстрілів

Укрінформ
Тих комплексів протиповітряної оборони, які передали нашій державі, наразі недостатньо, щоб закрити усю територію країни, через її розміри.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це поінформував у ефірі загальнонаціонального телемарафону радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, відповідаючи на питання, чому не зважаючи на те, що у нас є ППО, навіть з штучним інтелектом, але все ж таки дуже багато прильотів.

“У нас дуже велика територія країни, і у нас ППО, яке нам передали, недостатньо, щоб закрити усю країну”, - заявив він.

Читайте також: Киян закликають не ігнорувати повітряні тривоги – ракетна загроза зберігається

Денисенко висловив переконання, що Україні необхідно будувати ешеловану систему оборони, і що потрібно мати достатньо цієї техніки — йдеться і про ППО, і про протиракетну оборону, і цих комплексів поки що, на жаль, недостатньо, щоб закривати усю країну.

“Плюс росіяни змінили стратегію, знаючи цю нашу прогалину, упродовж останніх кількох тижнів, і починають закидувати в Україну велику кількість різних ракет, при чому з різних точок, що реально ускладнює роботу і протирактеної, і протиповітряної оборони України”, - поінформував представник МВС.

Говорячи про те, скільки ще росіяни обстрілюватимуть Україну, він висловив думку, що президент рф володимир путін де-факто почав особисто керувати цією військовою компанією.

“Це сталося упродовж останніх кількох тижнів теж, і наразі він вимагає від своїх збройних сил максимально закидувати всім, чим тільки можна, українські позиції. Наразі це їхня стратегія — по максимуму все закидати (в Україну — ред.)”, - поінформував Денисенко.

Читайте також: Ракетні обстріли в Україні: США закликали країни ООН долучитися до покарання винуватців

Відповідаючи на питання, як довго можна воювати за такої інтенсивності обстрілів, він сказав, що всі воєнні експерти говорять про те, що це можливо упродовж місяця-двох максимум, а далі — неможливо.

“І опосередковано про це говорить те, що вони (росіяни — ред.) почали просити снаряди у білорусі, і 20 вагонів із снарядами позавчора виїхали з білорусі на територію рф”, - уточнив Денисенко.

При цьому він заявив, що наразі є дві ключові санкції щодо рф — нафтогазові й електроніка.

Читайте також: Із території білорусі можливі нові авіаудари та ракетні обстріли

“Якщо ми говоримо про другу ключову санкцію, електроніку, про яку у нас мало хто говорить, то наразі росіяни фактично не мають можливості виробляти нічого нового через відсутність електроніки. На поверхні це, звичайно, авто і фактично зупинка усього автопрому. Для нас важливіше — те, що вони фактично не можуть виробляти ні нові ракети, ні нове обладнання”, - поінформував радник міністра.

Він також відзначив, що ВПК росії був залежний від постачання імпортних складних мікросхем та електроніки від 80 до 95 відсотків.

“Тому це (імпортозаміщення у рф — ред.) неможливо зробити”, - уточнив Денисенко.

Як повідомлялося, 22 червня Денисенко заявив, що проблеми рф з електронікою можуть на рівні з нафтою ударити по її економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-