Пляжі на Одещині не відкриватимуть – ДСНС

Пляжі на Одещині не відкриватимуть – ДСНС

Укрінформ
Пляжі в Одеській області не відкриватимуть через загрозу мін та ворожих атак.

Про це на брифінгу повідомила речниця ДСНС Одеської області Марина Мартиненко, передає Укрінформ із посиланням на Суспільне.

“Зараз дуже багато вибухонебезпечних предметів, які можуть приплисти на берег, так само є небезпека загрози з моря, тому, щоб убезпечити людей, пляжі відкриватися не будуть”, – зазначила Мартиненко.

Речниця зауважила, що кожного року в області відкривалися офіційні місця відпочинку, де були пости рятувальників, дно та воду перевіряли на наявність небезпек. У цьому сезоні такі процедури провести не можуть.

“Усі ставки, річки та лимани – жоден не перевірений, кожна водойма наразі є небезпечною. Просто прийти туди відпочивати не заборонено, ДСНС цього не забороняє, але заходити у воду вже небезпечно”, – наголосила Мартиненко.

Читайте також: На одеських пляжах встановлять захисні сітки для безпечного відпочинку жителів міста

Також рятувальники спростували оприлюднену міською радою інформацію щодо відкриття міських пляжів в Одесі. Питання про можливі сітки, що вловлюють небезпечні предмети, та інші заходи безпеки порушувалося, але рішення не знайшли, поінформували в ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, до узбережжя Одещини неодноразово прибивало зірвані з кріплень ворожі міни. 11 червня від вибуху загинув 50-річний чоловік, який з родиною попри заборону прийшов на пляж.

Фото: Одеська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-