У захопленому Куп’янську освітяни-колаборанти намагаються організувати навчання за роспрограмою

У захопленому Куп’янську освітяни-колаборанти намагаються організувати навчання за роспрограмою

Укрінформ
У захопленому місті Куп’янськ на Харківщині освітяни-колаборанти намагаються організувати навчання за російською програмою та вже з’їздили до так званої лнр за «методичними» порадами.

Про це повідомляє громадська організація «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ), передає Укрінформ.

«Окупанти намагаються організувати навчальний процес в окупованому Куп’янську за російською програмою. В цьому їм допомагають співробітники мерії. Куп’янський міський голова Геннадій Мацегора вже підозрюється у державній зраді за співробітництво з окупантами. Також його заступник Андрій Козуб почав активно працювати на російських окупантів. Тепер до них додалася група освітян на чолі з керівником відділу освіти міськради Романом Долгіним», - ідеться в повідомленні.

За даними громадської організації, освітяни поїхали до так званого «міністерства освіти лнр» за російськими наративами, зокрема, вони отримали екземпляри розробленої у квазіреспубліці програми дошкільної освіти. Тож загарбники в Куп’янську планують нав’язувати пропаганду дошкільнятам. Ідеться про включення в освітній процес розділів «Мое отечество» та «Правовое воспитание».

У ХАЦ зазначають, що до призначення у відділ освіти Роман Долгін був директором ліцею №9. Щодо його політичних уподобань, то в 2019 році Долгін був спостерігачем від партії «Європейська солідарність», а за рік вже балотувався від партії «Опозиційна платформа – за життя». Заступником Долгіна вказана Тетяна Книш. Вона очолювала відділ освіти Петропавлівської сільської ОТГ Куп’янського району.

Крім того, в так звану делегацію включили директорку Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ольгу Молчанову та директорку Куп’янського закладу дошкільної освіти (центр розвитку дитини) Людмилу Швайку.

Читайте також: Депутат-колаборант Ковальов заявив, що після замаху потрапив до лікарні - ЗМІ

Як повідомлялося, 27 лютого міський голова Куп’янська Геннадій Мацегора у відеозверненні заявив, що місто переходить під владу країни-агресора. Мацегорі, обраному в 2020 році від партії «ОПЗЖ», оголосили заочно підозру за статтями «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» та «державна зрада». За даними Офісу генпрокурора, він забезпечив загарбників транспортом, житлом, пальним і їжею.

У квітні керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив ЗМІ, що міський голова Куп’янська після здачі міста ворогу втік до росії.

Фото: anticor-kharkiv.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-