На Донеччині, попри заклики до евакуації, залишаються 340 тисяч цивільних

На Донеччині, попри заклики до евакуації, залишаються 340 тисяч цивільних

Відео
Укрінформ
У Донецький області, яка постійно під обстрілами ворога, залишається 340 тис. цивільного населення, попри заклики влади евакуюватися, поки є можливість.

Про це в ефірі національного телемарафону сказав начальник Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Наразі в області залишається 340 тисяч цивільного населення. Це досить високий показник. Людей я закликав і продовжую закликати до евакуації. Ми проводимо роботи з евакуації населення щодня, тому що немає жодного безпечного міста на Донеччині. Бахмут, Слов’янськ, Часів Яр – це ті пункти, які лише за останню добу піддавалися обстрілам. Лінія фронту: Авдіївка, Мар’їнка, Торецьк – постійно під обстрілами, так само Вугледар і Соледар», - зазначив Кириленко.

За його словами, наразі 29 населених пунктів Донеччини на підконтрольній українській владі території без електроживлення. Хоча енергетики продовжують відновлення, виходять на роботу навіть під обстрілами. Водопостачання до таких міст, як Костянтинівка, Дружківка і частково Слов’янськ наразі не здійснюється через перебої. Відновлення газопостачання неможливе.

Читайте також: На Донеччині поліція запустила чат-бот для розшуку зниклих безвісти

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області російські війська за минулу добу, 29 червня, обстріляли 10 населених пунктів, є вбиті та поранені мирні жителі. Під обстрілами загарбників перебували міста Авдіївка, Слов’янськ, Красногорівка, Бахмут, Часів Яр, Соледар, села Первомайське, Новомиколаївка, Сидорове, Берестове.

Загарбники били з авіації, артилерії, реактивних систем залпового вогню «Град» та «Ураган».

Загалом зафіксовано 19 ударів по Донеччині. Руйнувань зазнали 40 цивільних об’єктів. За добу дві людини загинули і три поранені.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-