Лише Україна визначатиме, коли та де закінчиться війна – Кулеба

Лише Україна визначатиме, коли та де закінчиться війна – Кулеба

Укрінформ
Тільки Україна визначатиме, коли і як закінчиться війна з росією, і від своєї землі вона не відмовиться.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твіттері, передає Укрінформ.

«Україна і тільки Україна визначатиме, коли і як закінчиться війна. Ми реалізуємо наше право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН після жорстокого збройного нападу. Президент Зеленський чітко зазначив. Нам чужа земля не потрібна, але від своєї не відмовимося», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Подоляк у відповідь на цинічну публікацію NYT: Може, автор хоче приїхати в Бучу?

Як повідомлялося, у виданні The New York Times вийшла стаття, в якій редакція припустила, що Україні, швидше за все, доведеться піти на територіальні поступки, щоб зупинити війну.

У матеріалі сказано, що «якщо конфлікт справді призведе до реальних переговорів, українським лідерам доведеться приймати болісні територіальні рішення, яких вимагатиме будь-який компроміс».

У статті також заявлено, що вирішальна воєнна перемога над росією, внаслідок якої Україна поверне собі всю територію, захоплену з 2014 року, «не є реалістичною метою». Журналісти вважають, що «хоч планування та бойові дії росії й були напрочуд недбалими, рф залишається занадто сильною, а путін вклав занадто багато особистого престижу у вторгнення, щоб відступити».

Також автори матеріалу взяли на себе повноваження заявити, що підтримка з боку американців не триватиме нескінченно, бо народ США нібито значно більше турбує інфляція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-