На Харківщині знайшли поховання військових рф

На Харківщині знайшли поховання військових рф

Фото
Укрінформ
У Золочівському районі на Харківщині поліцейські знайшли місця поховання шести військових рф, зокрема одного підполковника.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«До нас надійшли повідомлення про знайдені могили на різних вулицях без будь-яких знаків, окрім саморобних хрестів. Нам довелося викопати ці могили - для встановлення осіб та їх передачі відповідно до міжнародних процедур... Усього було знайдено 6 трупів, у форменому одязі зс рф, один з них - підполковник Герасимов В.С.», - написав Болвінов.

За його словами, росіяни не зацікавлені забирати своїх вбитих. Поховали їх місцеві, тому що це «по-православному».

Читайте також: Укрзалізниця третій місяць зберігає сотні тіл росіян у рефрижераторах

Як повідомлялось, Україна готова повертати тіла загиблих російських загарбників, діючи відповідно до норм міжнародного гуманітарного права. Про це заявив Голова цивільно-військового співробітництва України Володимир Лямзін.

За його даними, в різних регіонах України було кілька рефрижераторів, де зберігалися тіла російських військових. Кілька сотень тіл зберігалися на об'єкті неподалік Києва.

За інформацією Генштабу ЗСУ, захисники України з 24 лютого по 21 травня ліквідували близько 28 850 російських військових, що на 150 осіб більше у порівнянні з минулою добою.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-