Біля Маріуполя на блокпостах «ротація» - терористів «днр» міняють на кадирівців

Біля Маріуполя на блокпостах «ротація» - терористів «днр» міняють на кадирівців

Укрінформ
Навколо Маріуполя на фільтраційних пунктах пропуску та блокпостах в бік Запоріжжя проходить ротація загарбників – «днрівців» міняють на «кадирівців» та значно посилюють перепустку цивільних.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Увага! Важливо! Маріуполь. Наші джерела з міста повідомляють, що на фільтраційних пунктах пропуску та блокпостах навколо Маріуполя в бік Запоріжжя проходить ротація окупантів. Колаборантів та представників так званої народної міліції «днр» змінюють на представників росгвардії та кадирівців», - написав Андрющенко.

Окрім того, зазначив він, загарбники встановлюють додаткові пункти контролю та блокпости на грунтових дорогах, якими можна було оминути фільтраційний контроль.

Фактично від сьогодні будь-яка евакуація з міста стає неможливою до відкриття окремих коридорів в результаті перемовин керівництвом країни, підкреслює радник мера.

Також він попереджає, що всі, хто довірившись пропаганді та інформаційному вкиду окупантів, збирався тимчасово повернутись в Маріуполь для вивозу особистих речей, не треба робити цього.

«На зараз маєте пам’ятати - це дорога в один кінець. Бережіть себе. Ми продовжуємо працювати над евакуацією», - наголосив Андрющенко.

Читайте також: У «фільтраційних таборах» на окупованій Донеччині - майже чотири тисячі чоловіків з Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, з Маріуполя на територію рф було вивезено 130 тисяч громадян України. 21 квітня вона інформувала, що російські ЗМІ повідомили про вивезення з території України понад 915 тисяч осіб, з яких 170 тисяч – діти.

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Нині тут залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Читайте також: Жителям Маріуполя під час «евакуації» вже в автобусах повідомляють, що везуть у росію

Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники, проводячи так звану фільтрацію, почали допитувати навіть дітей, намагаються спіймати батьків на неправді. Тих маріупольців, які не проходять фільтрацію, доправляють у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в Донецьк.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-