Фінансова підтримка від Португалії надаватиметься Україні через МВФ

Фінансова підтримка від Португалії надаватиметься Україні через МВФ

Укрінформ
Фінансова підтримка від Португалії надаватиметься Україні переважно через Міжнародний валютний фонд, але є можливим залучення інших держав - членів ЄС та багатосторонніх інституцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал за результатами підписання меморандуму про взаєморозуміння щодо фінансової підтримки у зв’язку з агресією російської федерації проти України.

Меморандум підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта під час зустрічі в Києві 21 травня.

«Меморандум, зокрема, передбачає виділення Україні урядом Португалії суми в розмірі до 250 млн євро. Перший транш у розмірі до 100 млн євро Україна має отримати вже цього року. Кошти переважно надаватимуться через Міжнародний валютний фонд. Також є можливим залучення інших держав - членів ЄС та багатосторонніх інституцій», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: рф заблокувала в українських портах понад 20 мільйонів тонн зерна – Зеленський

Як повідомлялося, прем‘єр-міністр Португалії Антоніу Кошта 21 травня перебуває з робочим візитом у Києві.

Він уже провів зустріч з главою держави Володимиром Зеленським. Під час спільного брифінгу з Президентом Кошту поінформував, що Португальська Республіка надасть Україні фінансову допомогу.

Міжнародний валютний фонд створив спеціальний адміністративний рахунок, через який можна фінансово підтримати відновлення України та задоволення її потреб у гуманітарній та соціальній сферах.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-