На Одещині СБУ повідомила про підозру проросійському інтернет-агітатору

На Одещині СБУ повідомила про підозру проросійському інтернет-агітатору

Укрінформ
Співробітники Управління СБУ в Одеській області виявили та блокували в Одесі діяльність проросійського інтернет-агітатора, який поширював пропаганду країни-агресора.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБ України в Одеській області.

«Співробітники СБУ блокували в м. Білгород-Дністровський діяльність чергового проросійського інтернет-агітатора, який поширював пропаганду країни-агресора», - йдеться у повідомленні.

Як з’ясували слідчі СБУ, громадянин України активно поширював у власному акаунті в забороненій в Україні соціальній мережі матеріали, у яких міститься «заперечення збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році. Також прибічник сепаратизму поширював матеріали антиукраїнських спільнот та пропагував ідеї «русского мира».

Під час огляду смартфону і комп’ютерної техніки пропагандиста правоохоронці виявили матеріали, що містять докази його протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили цьому громадянину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Миколаївщині обрали запобіжний захід членам агентурної мережі, яка працювала на рф

Служба безпеки України продовжує системну роботу з викриття колаборантів, які проводять підривну діяльність проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-