Експертиза показала, що ракету по вокзалу Краматорська запустили з окупованої Донеччини - СБУ

Експертиза показала, що ракету по вокзалу Краматорська запустили з окупованої Донеччини - СБУ

Відео
Укрінформ
Проведена Службою безпеки України експертиза показала, що ракетний обстріл залізничного вокзалу у Краматорську 8 квітня здійснили з тимчасово окупованої території Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

"Служба безпеки отримала беззаперечні докази причетності російських окупантів до обстрілу залізничного вокзалу у Краматорську 8 квітня, у результаті якого загинула 61 особа, а 121 отримала поранення. Завдяки низці досліджень траєкторії польоту ракети та аналізу інших аспектів вдалося встановити, що удар було здійснено з території Донецької області, яка ще з 2014 року перебуває під тимчасовою окупацією рф", - ідеться в повідомленні.

Експерти підтвердили, що для обстрілу була застосована керована одноступінчаста твердопаливна ракета 9М79-1 із зарядом касет. На широкий загал вона відома як "Точка У".

Читайте також: Монастирський передав у представництво ООН закривавлену іграшку з вокзалу Краматорська

За даними СБУ, декілька комплексів із "Точкою У" розміщені на окупованих територіях сходу України та використовуються загарбниками уже протягом восьми років.

Як повідомлялося, 8 квітня вранці по залізничному вокзалу Краматорська, з якого щодня проводилася евакуація населення, вдарили дві російські ракети. Після обстрілу російська пропаганда вдалася до спроб звинуватити у ньому Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-