Єрмак: Депортація кримськотатарського народу - наш спільний біль

Єрмак: Депортація кримськотатарського народу - наш спільний біль

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголосив, що в Україні примусова депортація кримськотатарського народу справедливо визнана геноцидом.

Як передає Укрінформ, про це він зазначив у Телеграмі. 

Єрмак нагадав, що 18 травня 1944-го року розпочалася примусова депортація кримських татар з їхньої батьківщини, території Криму.

“Вони прийшли зранку… Сталінський режим грузив людей у вантажні вагони та відправляв на Схід імперії, часто розділяючи сім‘ї. Гинули діти та літні люди. Згідно з офіційними даними, радянським союзом було депортовано майже 200 тисяч людей. В Україні примусову депортацію кримськотатарського народу справедливо визнали геноцидом. Це наш спільний біль, наша спільна історія і сьогодні протистояння росії, яка здійснює геноцид українського народу - це наша спільна війна”, - наголосив керівник ОП.

Читайте також: Умєров: Кримських татар у срср називали зрадниками, а їхню депортацію - «спецоперацією»

Він також зауважив, що історія повторюється: росія примусово вивозить українців, викрадає дітей з тимчасово окупованих територій.

“Але ми разом переможемо ворога, бо диктаторський режим завжди програє тим, хто народжений бути вільним. Вічна пам'ять усім жертвам геноциду кримськотатарського народу. Вічна слава борцям за свободу”, - підкреслив Єрмак.

Читайте також: Метою депортації 1944 року було знищення одного з корінних народів Криму - Джапарова

Як повідомлялося, сьогодні в Україні відзначається День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановується пам'ять жертв депортації кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-