Рідні захисників «Азовсталі» вирушили в Туреччину на зустріч з Ердоганом

Рідні захисників «Азовсталі» вирушили в Туреччину на зустріч з Ердоганом

Відео
Укрінформ
Рідні бійців "Азову" вирушили в Туреччину, щоб подякувати президенту Реджепу Тайїпу Ердогану за підтримку в питанні порятунку захисників Маріуполя.

Про це написала у Фейсбуці дружина одного з військових "Азову" Наталія Зарицька, передає Укрінформ.

"Ми, рідні захисників Маріуполя, що знаходяться на «Азовсталі», вирушили в Стамбул подякувати президенту Туреччини Реджепу Ердогану за підтримку в питанні порятунку та евакуації наших рідних до Туреччини", - повідомила Зарицька.

Вона також зазначила, що рідні бійців просять Ердогана об’єднати зусилля із лідером Китаю Сі Цзіньпінем і разом допомогти звільнити наших героїв. Тому що путіну буде важко відмовити, якщо до нього звернеться як посередник в питанні екстракції саме Сі Цзіньпінь, вважає Зарицька.

Читайте також: Привернути увагу до «Азовсталі» було важливішим за ризик дискваліфікації – лідер Kalush Orchestra

Як повідомляв Укрінформ, в укриттях заблокованого металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату постійно обстрілюють з усіх видів озброєння та намагаються штурмувати.

Україна долучає низку країн світу, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з «Азовсталі».

Читайте також: Рідні бійців «Азова» закликали владу Маріуполя допомогти захисникам

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що спецоперація з евакуації з Азовсталі розпочнеться з порятунку тяжкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Раніше Україна запропонувала росії обміняти тяжкопоранених бійців з Азовсталі на полонених росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-