Зміни в російських елітах: про що свідчить зачистка губернаторів 

Зміни в російських елітах: про що свідчить зачистка губернаторів 

Укрінформ
16 травня, 11:30  -  брифінг на тему: «Зміни в російських елітах: про що свідчить зачистка губернаторів».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Вадим Денисенко - виконавчий директор Українського інституту майбутнього.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:00 16 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Єдиним завданням росіян щодо Азовсталі є захоплення цього заводу – Денисенко

Єдиним завданням росіян щодо заводу «Азовсталь» у місті Маріуполі є його захоплення.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

«Про «Азовсталь» тут все зрозуміло. На жаль, єдина їхня задача – це захоплення «Азовсталі». Тут немає якихось інших модальностей, і поки що, незважаючи на усі зусилля, чи навіть надзусилля, і Президента, і всієї нашої дипломатії, і близьких тих, хто наразі знаходиться на «Азовсталі», - на жаль, поки що це особисте рішення путіна нічого не міняти», - поінформував Денисенко.

У свою чергу, говорячи про гарячі точки, він заявив, що найближчим часом головною ключовою гарячою точкою буде Сєвєродонецьк, і що всі ключові бойові дії наразі рф зосередить там.

«Вони намагатимуться робити так зване мале оточення. Велике оточення, яке вони хотіли зробити, це оточення усього нашого угрупування на Донбасі – це вже нереалістично наразі, особливо після нашого контрнаступу на півночі і північному сході Харківської області. Наразі вони сконцентруються на Сєвєродонецьку», - сказав радник глави МВС України.

Він нагадав, що раніше була оприлюднена інформація про підірвані мости біля Сєвєродонецька. «Я думаю, що вони (загарбники – ред.) захлинуться, що нічого їм не вдасться, але найгарячіше буде там», - уточнив він.

Як повідомляв Укрінформ, Денисенко заявив, що наразі атаки росіяни на Ізюмському напрямку захлинаються, і наступи ворога наразі на цьому напрямку призупинилися.

У росії починають менше довіряти телевізору, і це вплив українського інформаційного опору – Денисенко

Відповідно до офіційних даних, у рф за два місяці на 10% знизився рівень довіри громадян до телебачення, і це відбувається під впливом інформаційного опору України.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

«Дуже важливий момент – це те, що упродовж останніх двох місяців, згідно з офіційними даними, які уже оприлюднені у рф, на 10% знизився рівень (довіри – ред.) як до головного джерела інформації до телевізора. Якщо до 24 лютого 33% росіян вважали, що головним джерелом інформації є телевізор, то наразі це 23%», - сказав Денисенко.

За його словами, це величезний вплив і війни, і зусиль усіх українців, і наших інформаційних військ, які пояснювали росіянам, що відбувається в Україні.

Проте це не означає, що у рф розпочинаються бунти або виступи проти президента путіна. Як наголосив виконавчий директор УІМ, слід розуміти, що у перші 3 місяці війни у будь-якій країні і у будь-який період історії громадяни так чи інакше підтримують дії свого керівництва - як у країні-загарбнику, так і у країні, яка захищається. Після 3 місяців війни у людей закінчується адреналін і розпочинається рутинне життя, і тоді стаються певні зміни у ставленні до багатьох процесів.

«Те, що росіяни починають менше довіряти телевізору, а більше довіряють Телеграм-каналам та іншим джерелам інформації, говорить про те, що до певної частини людей починає доходити, що влада їм говорить неправду, що влада бреше, і це насправді великий позитив нашого інформаційного спротиву проти рф», - наголосив Денисенко.

Водночас він зауважив, що не можна на цьому зупинятися, а навпаки - слід посилити тиск. При цьому завдання інформаційного опору не полягає у тому, щоб закликати росіян до революції - найближчим часом, на думку Денисенка, її у рф не буде.

«Наше ключове завдання – зробити так, щоб вони розуміли, що влада їм бреше про війну в Україні, і щоб вони не хотіли будь-якої мобілізації. Наше головне завдання – не допустити можливості, щоб путін міг провести мобілізацію російського населення на війну з Україною», - заявив радник міністра.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 16 травня ліквідували близько 27 тисяч 700 російських військових.

У рф група технократів набуває певної суб’єктності - Денисенко

Наразі говорити про те, що у російських елітах відбувся тектонічний зсув, не можна, але при цьому група технократів наразі набуває там певної суб’єктності.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

«Наразі, звичайно, говорити про те, що у російських елітах відбувся тектонічний зсув, ми не можемо, але ми можемо говорити про те, що група технократів і особливо Кирієнка, набувають певної суб’єктності. Вони стають визначальними точно для всіх сфер життя, крім міжнародної політики і оборони», - поінформував Денисенко.

За його словами, ця група починає ставати на рівні із багатьма групами старшого покоління, які прийшли з президентом рф володимиром путіним ще 22 роки тому до влади.

«Говорити про те, що еліти почали між собою воювати і що скоро хтось буде скидати путіна, безумовно, не можна і не потрібно. Але те, що одна із молодих груп починає набувати суб’єктності, за цим треба дивитися. І це обов’язково призведе до певних конфліктів у певних сірих зонах російської політики», - уточнив Денисенко.

При цьому, за його словами, наразі у цій групі технократів у рф немає єдиного лідера.

«Вони (учасники цієї групи – ред.) у цілому десь працюють разом, але багато у чому кожен із них сам по собі», - заявив він.

Як повідомлялося, Денисенко заявив, що президент рф володимир путін навряд чи найближчим часом буде вводити у рф воєнний стан - зокрема, через те, що ідея мобілізації російського населення є дуже непопулярною.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-