У Маріуполі загарбники силою та шантажем примушують містян працювати

У Маріуполі загарбники силою та шантажем примушують містян працювати

Укрінформ
У Маріуполі загарбники займаються рекрутингом та примусом до співпраці городян, які оселились в навколишніх селах або залишилися в місті.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. На зараз. Рекрутинг та примус до співпраці. Надходять чисельні повідомлення про активний пошук робітників рятувальних та комунальних служб та закладів освіти, які оселились в навколишніх селах або знаходяться в місті», - написав він.

Андрющенко зазначив, що поведінка росіян змінилась, і якщо ще минулого тижня вони намагались «підкупити» або лагідно вмовити до співпраці, то зараз вже не ховаючись вдалися до фізичного примусу та шантажу.

Читайте також: Маріуполь перетворюється на гетто: загарбники не пускають українців до міста без «фільтрації»

«В разі відмови людей катують і у підсумку вони вимушені ставати до роботи. Тож за можливості передавайте близьким, хто досі не евакуювався – робота через примус – не колаборація і не злочин. Хай бережуть себе і не наражають на небезпеку», - заявив радник мера.

Він також повідомив, що наразі фіксуються масові обдзвони маріупольців, особливо тих, які працювали в держустановах у період Революції гідності. Дзвінки надходять від колишніх керівників поліції, податкової служби, прокуратури та інших служб, що останні роки переховувались в Криму. Людям пропонують зустрітись і «поговорити про майбутнє».

«Це вчергове підтверджує про кризу кадрів, які хочуть співпрацювати з окупантами. Радимо про кожний такий контакт одразу повідомляти СБУ для контрзаходів», - наголосив Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі не припиняються повітряні атаки на «Азовсталь», тривають вуличні бої

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-