Львівська митниця повернула історичну реліквію лубенському музею

Львівська митниця повернула історичну реліквію лубенському музею

Укрінформ
Працівники Львівської митниці передали Лубенському краєзнавчому музею імені Г. Стеллецького нагрудний службовий знак міського голови міста Лубни 1870 року.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба митниці, передає Укрінформ. 

«Сьогодні, 23 лютого, працівники Львівської митниці передали Лубенському краєзнавчому музею імені Г.Я. Стеллецького нагрудний службовий знак міського голови міста Лубни 1870 року. Його незаконному вивезенню з України митники запобігли на українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Шегині – Медика». Мешканець Львівщини обрав «зелений коридор», однак під час митного огляду у транспортному засобі митники виявили шість нагрудних знаків, пам’ятну медаль Угорської республіки та цей нагрудний службовий знак», – зазначається у повідомлені.

Митники вилучили предмети та скерували на експертизу для з’ясування їхньої культурної та історичної цінності. За висновками експертів, встановлено, що серед вилученого – нагрудний службовий знак міського голови м. Лубни 1870 року, який становить історичну та культурну цінність.

Читайте також: Музей у Рівному поповнився ретрофотокамерами з Європи

Як повідомлялося, нещодавно працівники Львівської митниці передали закладам культури ікони, старовинну зброю, медалі та монети. Це відбулося за рішенням засідання Експортно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави.

Фото: Львівська митниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-