Словенія скасувала COVID-перепустки для в’їзду

Словенія скасувала COVID-перепустки для в’їзду

Укрінформ
Словенія скасувала більшість основних коронавірусних обмежень, зокрема COVID-перепустки для в’їзду в країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.  

Також скасовуються вимоги щодо карантину, навіть для тих, хто контактував з інфікованою коронавірусом людиною.

Крім цього, скасовано COVID-перепустки для всіх видів діяльності, окрім закладів охорони здоров’я, будинків для літніх людей та в’язниць. Уряд скасував обмеження на кількість клієнтів у сферах послуг.

Щодо студентів – хоча вони все ще мають носити маски під час занять, їм більше не потрібно буде проходити самоперевірку. Тому безкоштовні експрес-тести більше не будуть доступні.

Як зазначається, влада країни оголосила, що COVID-19 більше не є хворобою, яка вимагає карантинних заходів.

Читайте також: Ізраїль дозволив в'їзд невакцинованим туристам з 1 березня

Міністр економіки Здравко Почівальшек заявив, що уряд вибрав «збалансований підхід», щоб продовжувати захищати тих, хто перебуває в групі найвищого ризику, водночас дозволяючи жити якомога нормальніше.

«Ми прислухалися до закликів бізнесу настільки, наскільки нам дозволили медичні експерти», – наголосив він, додавши, що жителям країни все ж радять бути обережними, оскільки «економіка може функціонувати ефективно та інтенсивно лише за умови здоров’я працівників».

Як пише видання, Словенія пережила серйозну хвилю Омікрону, однак за останні два тижні випадки заражень швидко зменшилися. На початку лютого в країні фіксували понад 9000 випадків COVID-19 на добу. Зараз же цей показник знизився до менш ніж 4000.

Як повідомляв Укрінформ, у світі, станом на ранок 21 лютого, зафіксували 425 071 562 випадки зараження коронавірусом, зокрема 5 906 496 летальних, одужали 350 759 806 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-