У центрі Варшави відбулася акція на підтримку України

У центрі Варшави відбулася акція на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Польщі ввечері 17 лютого відбулася акція «Варшава солідарна з Україною», у якій взяли участь мер Варшави Рафал Тшасковський, політики багатьох партій і громадських організацій.

Як передає кореспондент Укрінформу, загалом до демонстрації долилися сотні учасників – українців, поляків, білорусів тощо.

«Ми завжди підтримували та підтримуватимемо незалежну Україну», –  підкреслив під час свого виступу мер Варшави Рафал Тшасковський.

Він нагадав, що Польща була першою країною світу, яка у 1991 році визнала незалежність України. Мер Варшави нагадав, що два дні тому він побував у Києві, де у світлі агресивної політики Кремля щодо України висловив підтримку меру Києву Віталію Кличку.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця подякував полякам за підтримку Україну у складні часи новітньої історії, зокрема під час Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.

У центрі Варшави відбулася акція на підтримку України

Під час заходу виступили українські активісти: голова Об’єднання українців у Польщі Мирослав Скірка, лідерка Євромайдан-Варшава Наталя Панченко, представниця фундації «Наш Вибір» Іванна Килюшик. Усі вони наголошували на загрозі з боку Росії для України та країн регіону, а також дякували Польщі за перманентну підтримку України в усі роки незалежності та зараз.

Перед учасниками акції виступили політики польських парламентських фракцій та груп «Громадянська коаліція», «Польща 2050», Польської селянської партії та Лівиці. Вони підкреслювали, що у Польщі добре знають ментальність керівництва Росії та наголошували, що завжди стоятимуть поруч з українцями.

Палац культури та науки у Варшаві, біля якого відбувся захід, було підсвічено у синьо-жовті кольори українського прапора.

Як повідомляв Укрінформ, українсько-польські пари пікетували посольство Росії у Варшаві, протестуючи проти агресивної політики Кремля.

Нагадаємо, у Варшаві 16 лютого біля посольства України в Польщі відзначили День єднання України, до якого долучилися українські дипломати, представники української громади Польщі, польські активісти та представники ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-