Міста, до яких поїдуть українці на День закоханих

Міста, до яких поїдуть українці на День закоханих

Укрінформ
Інтернет-користувачі найбільше цікавляться квитками до Парижа, Львова, Стамбула та Барселони 

Де шукати романтичних вражень серед пандемічної зими? Цьогоріч на День святого Валентина українці обирають найкрасивіші міста Європи, про що свідчить дослідження міжнародного сервісу пошуку авіаквитків Aviasales.ua. Аналіз показав, що Париж лідирує серед пошукових запитів на авіаквитки серед наших співвітчизників. Крім французької столиці, до переліку найпопулярніших напрямків на 14 лютого також потрапили Львів, Стамбул, Барселона, Рим та Тбілісі.

ТУР НА ДВОХ: ЛЬВІВ ЧИ ЕКЗОТИКА?

Планувати маршрути до Дня закоханих українці почали одразу після зимових свят. Й у порівнянні з минулим роком яскраво помітна зміна пошукових інтересів, кажуть аналітики сервісу. Так, святкувати день закоханих у 2021 році українські туристи здебільшого планували в екзотичних країнах, свідчить статистика пошукових запитів.

А цьогоріч, попри високий інтерес до Мальдівів, Танзанії та Домініканської Республіки, більшість квитків все ж таки було куплено у популярні, давно вподобані українцями Стамбул та Дубай.

І загалом, фокус уваги змістився до країн Західної та Східної Європи, прямий переліт до яких триває не більше 2-3 годин. Зокрема, люди активно шукали квитки у Францію, Іспанію, Італію, Польщу, Угорщину, Чехію та Німеччину. Серед найпопулярніших напрямків також опинилися Туреччина й Грузія.

«Минулорічний інтерес до подорожей в екзотичні країни, ймовірніше за все, був зумовлений карантинними обмеженнями, запровадженими у країнах Європи», – говорить регіональний менеджер Aviasales.ua Олена Кірієнко. А цього року більшість українських мандрівників уже мають сертифікати про вакцинацію і можуть сміливо планувати європейські маршрути. 

У результаті рейтинг пошукових запитів на авіаквитки 14 лютого серед українців виглядає так:

♥ Париж
♥ Стамбул
♥ Барселона
♥ Варшава
♥ Берлін
♥ Рим
♥ Будапешт
♥ Прага
♥ Львів
♥ Тбілісі

Середня тривалість романтичного туру цього року становить від 3 до 5 днів, тоді як минулого року українці планували тривалішу подорож – 5-12 днів.

На додачу Aviasales.ua розпочав опитування у соцмережах, аби визначити вподобання мандрівників. Значна більшість підписників aviasales.ua на запитання про ідеальний День усіх закоханих на перше місце поставили варіант “Зустрічаючи захід сонця на набережній Барселони” (50%). Пропозицію руки та серця українці воліли б зробити “у романтичному Парижі, під Тріумфальною Аркою” (30 %) та в "атмосферній Барселоні, біля Саграда Фамілія" (26%). А найромантичнішим містом (після Парижа), назвали Вічне місто Рим (39%).

«Зі свого боку, хоч куди б вирушили туристи, ми гарантуємо актуальні ціни на квитки, – говорить Кірієнко. – Згідно з правилами, якщо авіакомпанії будуть помічені у маніпулюванні цінами (це коли у пошуку відображається ціна, вища вдвічі, аніж на офіційному сайті), ми залишаємо за собою право виключити їх з результатів при пошуковому запиті».

Наступний бум бронювань очікується ближче до 8 березня. Українців чекають три вихідних дні поспіль до цього свята – і це чудовий шанс кудись поїхати. «Ми вже маємо попередню статистику запитів, але вони можуть змінитися ближче до дат вильоту, тому оприлюднимо їх ближче до дати», – пояснили у пресофісі сервісу.

Тетяна Негода. Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-