Сьогодні відбудеться другий віртуальний форум СКУ «Єднаємось Україною»

Сьогодні відбудеться другий віртуальний форум СКУ «Єднаємось Україною»

Укрінформ
Увечері в суботу, 28 серпня, Світовий конґрес українців проведе в форматі глобальної дискусії в студії телеканалів Суспільного мовника UA:Перший, UA:Культура та UA:Крим ІІ віртуальний форум «Єднаємось Україною», який поєднає українців з шести континентів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на інформацію СКУ.

«Десятиліттями світові українці боролися за відновлення Незалежності України, і сьогодні наші українські громади працюють задля європейського майбутнього української держави. Ми єднаємось Україною і пишаємося тим, що є українцями, де б ми не жили», - наголосив президент СКУ Павло Ґрод та нагадав, що Форум проводиться з нагоди 30-ї річниці відновлення української Незалежності.

Серед учасників форуму будуть «представники різних поколінь української діаспори - з Вашингтона і Таллінна, Будапешта та Бухареста, Абу-Дабі та Кейптауна». Це люди, які розвивають науку і культуру, бізнес і новітні технології, серед них відомі особистості, правозахисники й публічні дипломати. Мова також піде про співпрацю з церквами, молодіжними організаціями та сучасною Україною, про те, яким бачать майбутнє країни закордонні українці. Окремо буде піднята тема того, як живуть сьогодні українські громади у РФ (де СКУ офіційно визнана «небажаною організацією»).

Ґрод і його співрозмовники поспілкуються з ведучими “Суспільної студії”, у Києві, 28 серпня, о 17:00 за Києвом. Глобальна дискусія транслюватиметься наживо в ефірах UA:Перший, UA:Культура, UA:Крим, а також у Фейсбуці.

Як повідомляв Укрінформ, перший віртуальний форум Світового конґресу українців «Єднаємось Україною» відбувся 17 жовтня 2020 року в прямому ефірі телеканалів UA:Культура та UA:Перший, а також онлайн. В межах глобальної дискусії учасники обговорили, що найбільше єднає українців світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-