Евген Чолій обговорив можливі форми співпраці з головою КАС у складі Верховного Суду

Евген Чолій обговорив можливі форми співпраці з головою КАС у складі Верховного Суду

Фото
Укрінформ
Президент Громадської організації «Україна-2050», Світового конґресу українців (2008–2018 рр.) Евген Чолій, Виконавчий директор ГО Мирон Найда та член Ради директорів цієї організації Роман Панчук зустрілися з Головою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайлом Смоковичем.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті «Судова влада України».

 У зустрічі також взяла участь суддя КАС ВС, в. о. секретаря судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян Ольга Кашпур.

«Евген Чолій зазначив, що одним із напрямів роботи ГО є поборювання  дезінформації про Україну та українську діаспору. Він поінформував, що у 2021 році ГО «Україна-2050» організувала Постійну міжнародну місію медіа-моніторингу щодо дезінформації відносно України та української діаспори. Місія нараховує 166 членів із 56 країн, які здійснюють медіамоніторинг щодо дезінформації про Україну 42 мовами світу», – йдеться в повідомленні.

Також під час заходу Президент ГО, зокрема, порушив питання стосовно судової реформи в Україні, можливої співпраці щодо тематичних заходів із судами в Україні, протидії дезінформації у світі про Україну.

Своєю чергою Голова КАС ВС Михайло Смокович зауважив, що серед форм співпраці з ГО «Україна-2050» можуть бути проведення семінарів-практикумів, круглих столів з обговорення проблемних питань.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання щодо виборчого процесу, електронного голосування, свободи слова, роботи суду в умовах світової пандемії. Очільник КАС ВС, зокрема, зазначив, що судді та апарат ВС організували робочий процес так, що обмеження, пов’язані з COVID-19, не вплинули на розгляд справ.

Нагадаємо, Президент Громадської організації «Україна-2050» Евген Чолій зробив заяву до Дня Незалежності України.

Фото: Судова влада України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-