Оголошено фіналістів конкурсу для дітей і молоді діаспори «Вивчати українську – круто»

Оголошено фіналістів конкурсу для дітей і молоді діаспори «Вивчати українську – круто»

Укрінформ
Оголошено переможців Міжнародного конкурсу відеопроєктів "Вивчати українську - круто!» для українських дітей за кордоном, проведеного Українським культурним-освітнім центром у Осло, Норвегія, та Спілкою українських освітян діаспори.

Як передає Укрінформ, про це Український культурно-освітній центр в Осло повідомив у Фейсбуці.

«Відгуки від журі тільки підсилюють відчуття, що і цього разу нам вдалося досягти мети… Діти нас переконали, що вивчати українську - круто! А вислів видатного українського літературознавця й письменника Михайла Слабошпицького: «Нехай діти відчують, що говорити українською – модно чи навіть «круто». Я вірю, що так буде» - це й про єднання поколінь українців з різних куточків світу», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що оргкомітет підраховував бали до останнього, адже кілька конкурсантів набрало однакову кількість балів. Тому деякі учасники поділили призові місця.

Відеороботи переможців можна подивитися за посиланням.

Український культурно-освітній центр в Осло щиро привітав переможців і подякував всім учасникам, освітянам діаспори та родинам, які допомагали.

Також висловлена подяка Спілці українських освітян діаспори за чудову співпрацю, а Посольству України в Норвегії – за підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії оголосили призерів усефінляндського фестивалю читців української поезії «Хвилі чисті», що проводився серед українців, які тимчасово або постійно проживають у Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-