У Торонто на художній виставці покажуть твори митців українського походження

У Торонто на художній виставці покажуть твори митців українського походження

Відео
Укрінформ
Генеральне консульство України в Торонто у партнерстві з Українською Спілкою Мистців Канади відкрило з нагоди святкування 30-ї річниці Дня Незалежності України художню виставку творів митців українського походження UA Countenance.

Як передає Укрінформ, про це Генконсульство повідомило у Фейсбуці.

Експозиція налічує 11 творів авторства дев’яти митців та проходитиме у приміщенні Генерального консульства України в Торонто з 18 серпня по 9 вересня 2021 р.

Свої роботи представили відомі в Канаді та інших країнах світу Ірма Осадца, Христина Кудрик, Олег Лесюк, Іван Лазірко, Світлана Мацьків, Станіслав Хоменко, Лілія Муглія, Марія Антонів, Наталія Валенюк, які також неодноразово брали участь у художніх виставках в Україні.

З короткими виступами до присутніх звернулися Генеральний консул України в Торонто О.Шевченко, куратор виставки та спеціаліст ГКУ в Торонто М. Варфоломеєва, Президент КУМФ Ю. Клуфас та Голова УСОМ О. Лесюк.

Зауважується, що проєкт має на меті представити широкому колу відвідувачів консульства можливість ознайомитись з митцями, котрі репрезентують Україну на теренах Канади, та їхніми творами.

«Назву виставки обрано не випадково, адже «countenance» перекладається з англійської як обличчя, але має й інші значення, такі як спокій, підтримка та, власне, вираз обличчя що їх передає. Кожна окрема робота – це унікальний світогляд митця, вираз його емоцій, так само як обличчя – дзеркало душі людини. Представлені картини створені у різних техніках та жанрах, проте усі вони об’єднані темою любові до України», – розповіли у консульстві.

Години проведення та адресу можна знайти на афіші заходу.

Нагадаємо, Конгрес українців Канади (КУК) у провінції Манітоба розробив святкову програму до 30-ї річниці Незалежності України, яка включає розгортання величезного українського прапора, майстер-класи з Петриківки та виготовлення галушок.

Фото: Mykola Swarnyk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-