Генконсул обговорив потреби українських студентів Краківського економічного університету

Генконсул обговорив потреби українських студентів Краківського економічного університету

Фото
Укрінформ
Генеральний консул України у Кракові В'ячеслав Войнаровський обговорив з ректором Краківського економічного університету Станіславом Мазуром актуальну ситуацію з українськими громадянами, які навчаються у цьому виші.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Генконсульства.

«Найважливішими темами розмови були питання двостороннього взаємовигідного співробітництва у сфері освіти та науки, а також актуальної ситуації з українськими громадянами, яких навчається у цьому виші понад 900 осіб із 16 тисяч загальної чисельності студентів», – розповіли у дипустанові.

Мазур представив українському дипломату інформацію щодо перших результатів діяльності у Краківському економічному університеті CsHUB – Пункту бізнес-консультацій для іноземців, який був урочисто відкритий 14 червня 2021 році за участі обох співрозмовників.

Також було розглянуто перспективи відновлення студентських обмінів, після скасування пандемічних обмежень, а також реалізації спільних науково-дослідних проєктів студентами та викладачами КЕУ (UEK) у взаємодії, як з новими потенційними українськими вишами-партнерами, так і з тими, що результативно співпрацюють вже багато років – Тернопільським національним університетом, «Каразінським банківським інститутом» Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Київським національним торговельно-економічним університетом.

Нагадаємо, генконсул України у Кракові В’ячеслав Войнаровський 21 липня здійснив чергову робочу поїздку у м. Катовіце Сілезького воєводства Республіки Польща, де обговорив з місцевою владою проблемні питання, які особливо хвилюють українську громаду на цій території.

Фото: Генконсульство України у Кракові 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-