Музей української діаспори запросив на виставковий проєкт про Катерину Кричевську-Росандіч

Музей української діаспори запросив на виставковий проєкт про Катерину Кричевську-Росандіч

Укрінформ
Музей української діаспори 29 липня відкриває виставковий проєкт «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги та люди», організований з нагоди 95-річного ювілею української американської художниці за підтримки Українського культурного фонду.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Музею української діаспори у Фейсбуці.

Зауважимо, що проєкт, який реалізується до 95-річного ювілею української американської мисткині й меценатки, представить в офлайн, онлайн та мультимедійному форматі широку ретроспективу життя та творчості художниці, її мистецьку спадщину й архівні матеріали з українських і закордонних музеїв і приватних колекцій.

Читайте також: Представник СКУ відвідав нову експозицію Музею української діаспори

Виставка в Музей української діаспори «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги та Люди», яка триватиме 29 липня-19 вересня, представить ретроспективу творчості художниці в контексті її життєвих шляхів, мистецьких впливів та видатних особистостей, з якими перетиналася доля Кричевської в Україні, Європі, США (Георгія Малакова, Якова Гніздовського, Миколи Кричевського, Василя Кричевського (Молодшого), Людмили Морозової, Петра Холодного (Молодшого).

Уся інформація про проєкт «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги. Straßen. Roads» з’являтиметься на сторінках Charitable Foundation "Diaspora"Музей української діаспориНацiональний музей «Київська картинна галерея».

Нагадаємо, у травні відбулося відкриття нової постійної експозиції з нагоди дня заснування Музею української діаспори, що представляє історію та мистецьку спадщину українців світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-