У Парижі під час акції протесту закликали до справедливості у справі MH17

У Парижі під час акції протесту закликали до справедливості у справі MH17

Укрінформ
У столиці Франції українці провели акцію протесту, під час якої закликали до справедливості у справі рейсу MH17, збитого російським зенітним ракетним комплексом «Бук» у небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Франції.

Учасники акції тримали тематичні плакати, а також прапори України, Франції та Євросоюзу.

Нагадаємо, посольство України в Австралії за участю місцевої української діаспори, а також представників австралійського уряду, дипломатичних місій Королівства Нідерландів, Королівства Бельгії та Малайзії в Австралії провело в Канберрі церемонію вшанування пам'яті жертв катастрофи МН17.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донеччини 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох чоловіків, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування «Бука». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава «РУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі – громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

У березні цього року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17 у небі над окупованою частиною Донецької області.

Фото: Посольство України у Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-