У Словаччині посол України відвідав Музей української культури

У Словаччині посол України відвідав Музей української культури

Фото
Укрінформ
Посол України у Словаччині Юрій Мушка під час перебування у східних регіонах країни відвідав Словацький національний музей – Музей української культури в місті Свидник.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України у Словацькій Республіці.

Зауважується, що музей складається з трьох окремих комплексів-експозицій: культурно-історичної, художньо-історичної (галерея ім.Дезидерія Миллого) та етнографічного музею просто неба (скансен).  

Усі експозиції музею, які охоплюють численні зібрання предметів побуту, картин, старовинних ікон, матеріалів і документів з історії, етнографії та культури України та Словаччини, з великою турботою зберігаються колективом на чолі з його директором Ярославом Джогаником – відомим музейником, літературознавцем, педагогом, літературним критиком, перекладачем, одним із найавторитетніших україністів Словаччини.

Під час розмови Юрій Мушка обговорив з Ярославом Джогаником перспективу розширення напрямків діяльності музею, а також поглиблення співпраці з українськими музейними установами.

Нагадаємо, у Будинку культури Ружинов міста Братислава за участі української громади відбувся музично-літературний вечір, присвячений творчості видатного поета, художника та мислителя Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-