У столиці Молдови відбувся фестиваль української культури

У столиці Молдови відбувся фестиваль української культури

Фото
Укрінформ
У Кишиневі в центрі розвитку креативної індустрії ARTCOR з успіхом пройшов фестиваль української культури Ukrainian Day in Moldova. 

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України Республіці Молдова.

Зауважується, що програма фестивалю була насиченою та різноманітною. Зокрема, були проведені: дискусійна панель «UA - MD: Культура, що об’єднує», форум молоді «Ідентичність крізь часи», інтерактивний лекторій Лесі Воронюк, етнопоказ «Вишиванка» у супроводі  Етно DJ Sets за участі Олени Дідик та Богдана Петричука, презентація українських музичних інструментів Максима Бережнюка, The Борщ-Fest, Вечір Українського кіно.

Організатори фестивалю «Ukrainian Day in Moldova»: Національний Конгрес Українців Молдови за підтримки Посольства України в Республіці Молдова та Агенції міжетнічних відносин Молдови.

Партнери заходу: Центр розвитку креативної індустрії Artcor, Асоціація української молоді Молдови «Злагода», Національна рада молоді Молдови, Жіноча громада українок Молдови, Інститут демократизації та розвитку, Спілка українців Молдови, Національна рада молоді України, ГО Всесвітній день Вишиванки, Мережа ресторанів Gastrobar, Національний центр збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини.

UDM – фестиваль, який популяризує українську культуру і розвиває гуманітарні зв'язки між Україною та Молдовою. Цей культурний захід був присвячений темі зміцнення і розвитку співробітництва у сфері збереження спільних цінностей, традицій і культури. Фестиваль продемонстрував, що культурна дипломатія створює синергію між митцями, громадськими організаціями, місцевою владою та державними інституціями, сприяє розкриттю потенціалу обох країн крізь призму культури та традицій.

Нагадаємо, у травні у Молдові українська громада та посольство України відсвяткували День вишиванки.

Фото: Посольство України у Молдові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-