Трюдо запевнив діаспору, що Канада продовжить підтримувати Україну в НАТО

Трюдо запевнив діаспору, що Канада продовжить підтримувати Україну в НАТО

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо запевнив Конгрес українців Канади (КУК), що Оттава непохитно підтримує суверенітет України та засуджує російську агресію.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у листі, надісланому Трюдо Конгресу українців Канади.

«Прихильність Канади суверенітету, безпеці й територіальній цілісності України залишається непохитною, а наша позиція стосовно Росії – однозначною. Канада продовжить притягати Росію до відповідальності за її неприйнятну поведінку», – заявив Трюдо.

Читайте також: Трюдо долучився до святкування Дня вишиванки

Він також нагадав про тривалу підтримку Канадою євроатлантичних прагнень України.

«Канада послідовно виступає надійним адвокатом України в НАТО та вже тривалий час підтримує взяте у 2008 році зобов’язання НАТО, що Україна стане членом Альянсу», – зазначив прем’єр-міністр.

Трюдо додав, що у червні Канада «відіграла значну роль», коли допомогла Україні отримати статус партнера НАТО із розширеними можливостями.

Як повідомляв Укрінформ, під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році було прийняте рішення, що Україна і Грузія будуть членами НАТО, і етапом на цьому шляху має стати План дій щодо членства. Водночас серед країн НАТО досі немає консенсусу у питанні щодо надання ПДЧ для обох країн. Натомість Україна і Грузія отримали пораду продовжувати реформи та очікувати на «вірний» політичний момент.

Україна набула статус члена Програми розширених можливостей НАТО 12 червня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-