Прощання з естонським діячем, другом України Григорієм Сеньківим відбудеться в Таллінні

Прощання з естонським діячем, другом України Григорієм Сеньківим відбудеться в Таллінні

Укрінформ
Попрощатися з естонським аналітиком організатором українського походження, другом України та української громади Григорієм Сеньківим можна буде зранку у вівторок, 27 квітня, на кладовищі Пярнамяе, яке розташоване на північно-східній околиці Таллінна.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу приятель і колега покійного, директор естонсько-українського проєкту «Стійка Україна» Дмитро Теперик.

«Похорон Григорія відбудеться у вівторок, 27 квітня о 10:30. Прощання проходитиме в залі на кладовищі Пярнамяе (Pärnamäe kalmistu) і триватиме пів години – до 11:00. На місці буде його сім'я і близькі люди. Згідно з обмеженнями в приміщенні може бути максимально 32 людини. Але ж у залі необов'язково знаходитися весь час», – розказав Теперик.

Він додатково нагадав про необхідність носити маску і «дотримуватися розумної дистанції».

Як повідомлялося напередодні, в середу від ускладнень, викликаних коронавірусом, пішов з життя естонський аналітик і менеджер українського походження, друг України, високо шанований в українській громаді, керівник естонського Національного центру інформації про безпеку та оборону (NCDSA) 37-річний Григорій Сеньків.

Він з 2015 року очолював NCDSA, в завдання якого входить підвищення обізнаності російськомовних жителів Естонії та аналіз відношення російськомовного населення країни до сфери оборони та безпеки. До того керував освітньою програмою Sinu Riigi Kaitse, яка популяризувала строкову службу та Сили оборони Естонії (з 2011 року). Сеньків був членом Партії реформ (з 2001-го).

Ціла низка проєктів, які просував Сеньків, була пов’язана з Україною.

Фото: NCDSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-