В Австрії відбудуться онлайн-презентації української літератури

В Австрії відбудуться онлайн-презентації української літератури

Укрінформ
Австрійське літературне товариство анонсувало на другу половину квітня одразу дві події, пов‘язані з українською літературною сценою: презентацію романів Наталки Сняданко та Юрія Андруховича.

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство України в Республіці Австрія.

Так, 22 квітня Наталя Сняданко представить свій роман «Охайні прописи ерцгерцога Вільгельма», присвячений Вільгельму фон Габсбургу, відомому також як Василь Вишиваний. Презентація відбудеться у межах серії заходів, присвячених видавництву Haymon Verlag. Саме це видавництво й видало німецькомовний переклад твору. Переклала з української Марія Вайссенбьок.

Розмова з зіркою сучасної української літератури Юрієм Андруховичем, який представить свій роман «Коханці юстиції» (німецькою переклала Сабіне Штьор на замовлення видавництва Suhrkamp) відбудеться 26 квітня. Подія організована в співпраці з Віденським Інститутом гуманітарних наук.

Нагадаємо, у Любліні польською мовою вийшли книжки українських письменників – серія оповідань «Мій дід танцював краще за всіх» Катерини Бабкіної та роман «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан» Андрія Любки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-