СКУ звернувся до Борреля через російську агресію

СКУ звернувся до Борреля через російську агресію

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод направив керівництву ЄС листа із закликом посилити підтримку України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі Світового конгресу українців.

“Напередодні запланованої на 19 квітня зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у Брюсселі, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод надіслав офіційного листа на ім’я Верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля та Міністрів закордонних справ країн-членів ЄС”, - заявили у СКУ.

Читайте також: У Латвії пікетували посольство Росії з вимогою припинити агресію щодо України

Зазначається, що в листі Ґрод “від імені всього СКУ подякував панові Боррелю та міністрам за їх послідовну підтримку європейських прагнень України”.

“Враховуючи небезпечну ситуацію на сході України, а саме стягування Росією своїх військ до українських кордонів та постійні порушення домовленостей про перемир’я російськими гібридними військами на Донбасі, президент СКУ закликав країни ЄС зайняти жорстку позицію відносно Москви та вимагати від Росії негайно відвести свої війська від України”, - зауважили в українській організації.

Читайте також: Боррель і Блінкен висловили занепокоєння військовими силами Росії на кордонах України

Ґрод також “закликав європейських лідерів посилити санкції проти Росії, зокрема негайно зупинити реалізацію проєкту газопроводу Nord Stream 2 та засудити Росію за її політичні та військові погрози Україні”.

“У зверненні наголошується, що важливо не допустити, аби ЄС став жертвою маніпуляцій Росії, які мають місце у деяких європейських країнах, і закликають як Україну, так і Росію проявляти стриманість, щоб уникнути небезпечної ескалації конфлікту. Такий підхід помилково і небезпечно ставить агресора та жертву у рівні умови. Утім, немає сумніву у тому, що Україна є жертвою і вже понад сім років захищає свою територіальну цілісність від російської військової агресії”, - підсумували в СКУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-