Глава УГКЦ прибув до Мюнхена для інтронізації душпастиря у Німеччині та Скандинавії

Глава УГКЦ прибув до Мюнхена для інтронізації душпастиря у Німеччині та Скандинавії

Укрінформ
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав прибув до Мюнхена для інтронізації екзарха для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії владики Богдана Дзюраха, введення якого на престол відбудеться у неділю, 18 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформресурс УГКЦ.

В аеропорту Мюнхена Предстоятеля УГКЦ зустріли Апостольський екзарх для українців у Німеччині та Скандинавії єпископ Богдан Дзюрах, єпископ-емерит Петро Крик, його попередник у цьому душпастирському служінні, а також Генеральний консул України в Мюнхені п. Юрій Ярмілко та консул Олександр Прокопенко.

Відтак у єпископській резиденції Блаженнішого Святослава привітали сестри служебниці Юлія Бойчук та Емануїла Кіндзерська.

Пряму трансляцію Архиєрейської Божественної Літургії з Чином інтронізації владики Богдана Дзюраха можна буде дивитись на каналах «Живого телебачення» у фейсбуці та ютубі. Початок об 11:00 за київським часом.

Довідка про Екзархат для українців-католиків візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії:

17 квітня 1959 р. папа Іван ХХІІІ створив і проголосив своїм Декретом Апостольський екзархат для українців-католиків візантійського обряду в Німеччині. Екзархат отримав власну юрисдикцію, з безпосередньою підпорядкованістю Святішому Отцеві, аналогічно до Апостольського вікаріату в латинській Церкві.

Першим екзархом став тодішній канцлер української митрополії у Філадельфії, США, д-р Платон Корниляк. Єпископські свячення відбулися 7 липня 1959 року.

Особливе завдання Апостольського екзархату полягає сьогодні в тому, щоб служити й опікуватися тими українцями, які живуть в Німеччині та Скандинавії. Чисельність українців, які живуть тут на поселеннях, збільшилося через нову хвилю еміграції українців, які також шукають притулок та опіку в українському суспільстві на поселеннях в Німеччині.

Важливе завдання Апостольського екзархату полягає також в тому, щоб знайти контакт до тих українців, які дотепер не належали до Церкви, з огляду на їх минуле в атеїстичному суспільстві совєтського соціалізму, або перестали ходити до церкви через різні причини. Їм треба передати християнську орієнтацію, чуття приналежності до свого рідного і тим самим дати їм можливість почувати себе повноцінними християнами та українцями.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск призначив владику Богдана Дзюраха новим екзархом для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії у лютому 2021 року.

Фото: інформресурс УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-