У суботу в США відбудеться онлайн-марафон для порятунку Дмитрика Свічинскього

У суботу в США відбудеться онлайн-марафон для порятунку Дмитрика Свічинскього

Укрінформ
У суботу відбудеться благодійний марафон «Рятуємо життя СМАйликам», що має на меті допомогти активістові Євромайдану, лідеру Одеської самооборони Віталю Свічинському зібрати кошти для порятунку його чотиримісячного сина Дмитра.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, марафон організовано, зокрема, волонтерською організацією «Разом для України» і розпочнеться в суботу о 12:00 годині за київським часом.

Як пояснила нью-йоркська активістка «Разом» Ольга Яричківська, у малого Дмитрика лікарі діагностували тяжку патологію – спінальну м’язову атрофію (СМА) першого ступеня. Для порятунку дитини потрібна ін’єкція однієї ампули найдорожчого у світі препарату «Золгенсма», яка коштує 2,3 мільйона доларів США, і ввести її хворому потрібно до досягнення шестимісячного віку.

«Благодійний марафон покликаний вивести розв’язання проблеми СМА в Україні на глобальний рівень, - сказала Яричківська. - Насамперед ми хочемо об’єднати родини людей зі СМА, лікарів, фармацевтичні компанії, депутатів, Міністерство охорони здоров’я України, щоб зробити конкретні кроки для створення найближчим часом державної програми фінансування СМА в Україні». Учасники марафону, за її словами, також мають намір «закликати українців світу стати СМА-янголами, щоб урятувати цих дітей, поки ще немає державного забезпечення».

Читайте також: У Харкові на благодійному марафоні зібрали кошти на ремонт центру для «дітей сонця»

До збору коштів долучилися Національний музей Революції гідності, волонтерські та ветеранські спільноти, школи, церкви, громадські організації в Україні та за її межами, зокрема у США. Відбуваються благодійні аукціони, на яких виставляються твори мистецтва, особисті речі знаменитостей тощо.

Вестиме марафон у Зумі журналіст Вахтанг Кіпіані. У заході візьмуть участь науковці, лікарі, представники родин людей зі СМА. Очікуються виступи українських та американських співаків Сергія Фоменка (Фоми), Оксани Мухи, Віктора Морозова, Павла Табакова, дуету «Мальви», нью-йоркського хору «Думка» та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-