У МЗС відзначили внесок діаспори в розбудову відносин України та Португалії

У МЗС відзначили внесок діаспори в розбудову відносин України та Португалії

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар під час зустрічі з послом Португалії в Україні Антоніу Машаду відзначив важливий внесок української діаспори в розбудову українсько-португальських відносин.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Португальській Республіці.

Він також висловив вдячність португальській стороні за лікування в Португалії поранених українських військовослужбовців.

Крім того, співрозмовники обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих в ході телефонної розмови президентів України та Португалії та візиту міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Лісабона.

Сторони домовилися про проведення цьогоріч політичних консультацій на рівні заступників міністрів закордонних справ. 

Окремою темою зустрічі стала підготовка чергового засідання українсько-португальської спільної комісії з економічного співробітництва та візиту до України міністра економіки та цифровізації Португалії Педру Віейри. 

Також співрозмовники відзначили необхідність збільшення кількості прямих авіарейсів між двома країнами, що сприятиме розвитку торгівлі та контактів між громадянами.

Нагадаємо, президент Португалії Марселу Ребелу ді Соуза висловив подяку українській громаді за їхній внесок у розбудову країни та привітав українців із новим 2021 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-