Актори Українського театру у Фінляндії отримали нагороди від посла України

Актори Українського театру у Фінляндії отримали нагороди від посла України

Фото, відео
Укрінформ
Посол України у Фінляндській Республіці Ольга Діброва з нагоди Міжнародного дня театру привітала творчі колективи Українського театру у Фінляндії та новоствореної філії театру у м. Турку з професійним святом, а також вручила почесні відзнаки акторам вистави «Зона».  

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України у Фінляндській Республіці.

«Театр є універсальною мовою спілкування, що об'єднує мільйони людей у різних куточках світу. Він був і залишається могутнім засобом утвердження загальнолюдських цінностей, джерелом духовності та натхнення. Неоціненну роль в утвердженні та популяризації українського театрального мистецтва відіграє Український театр Фінляндії, вистави якого неодноразово здобували визнання глядачів та нагороди престижних міжнародних фестивалів», – ідеться в повідомленні. 

Фото: finland.mfa.gov.ua
Фото: finland.mfa.gov.ua

Вищу нагороду ВО «Країна» – медаль «За збереження національних традицій» вручено Ігорю Фрею, художньому керівнику та головному режисеру Українського театру Фінляндії, режисеру-постановнику вистави «Зона» за яскраве втілення національних традицій, популяризацію українського театрального мистецтва та постановку вистави «Зона». 

Вищу нагороду ВО «Країна» – медаль «За служіння мистецтву» вручено Наталії Шевчук, провідній акторці Українського театру Фінляндії, володарці гран-прі у номінації краща жіноча роль першого плану на VI Міжнародному театральному фестивалі "Схід-Захід" у Кракові за виконання ролі баби Прісі у виставі «Зона»; 

Геннадію Наумову, актору Українського театру Фінляндії, володарю гран-прі у номінації краща чоловіча роль другого плану на VI Міжнародному театральному фестивалі «Схід-Захід» у Кракові за виконання ролі Вовчика у виставі «Зона». 

Фото: finland.mfa.gov.ua
Фото: finland.mfa.gov.ua

За вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію українського театрального і пісенного мистецтв у Фінляндії та яскраве втілення ролей у виставі «Зона» - Подяку Посла України у Фінляндській Республіці Ольги Дібрової оголошено: 

  •  Денису Перцеву, за роль Батька; 
  • Дмитру Сироткіну, за роль Дільничного; 
  • Олені Скороход, за роль Слави; 
  • Аллі Чепіль, за роль мавки; 
  • Наталії Борійчук, за роль мавки; 
  • Оксані Михайлунів, за роль мавки.

Нагадаємо, українці в Північній Македонії мали змогу до 150-річчя з дня народження видатної української письменниці Лесі Українки насолодитися уривком з п'єси «Камінний господар», трансльованої для них у прямому ефірі акторами Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Саксаганського.

Фото: finland.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-