Померла Ярослава Галик – голова Світової федерації українських лемківських об'єднань

Померла Ярослава Галик – голова Світової федерації українських лемківських об'єднань

Укрінформ
У четвер, 25 березня, на 67-му році життя від ускладнень після коронавірусної хвороби відійшла у вічність голова Світової федерації українських лемківських об'єднань Ярослава Галик.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила попередня очільниця СФУЛО Софія Федина.

«Зі скорботою повідомляю, що на 67 році життя від ускладнень після коронавірусу відійшла у засвіти голова Світової Федерації Українських Лемківських Об’єднань Ярослава Галик», – написала вона.

Фото: Ярослава Галик / Фейсбук
Фото: Ярослава Галик / Фейсбук

Ярослава Іванівна Галик народилася 6 серпня 1953 року в с.Терновиця Тисменицького району на Івано-Франківщині в родині депортованих українців-лемків.

Закінчила Івано-Франківське медичне училище та Чернівецький державний університет, біологічний факультет.

Працювала медичною сестрою Ворохтянського кістковотуберкульозного санаторію «Черемшина», вчителем біології та хімії Кремінцівської восьмирічної школи, екскурсоводом Ворохтянського бюро подорожей та екскурсій, лікарем-лаборантом, пізніше – директором пансіонату при медичному реабілітаційному центрі «Кремінці» МВС України.

Перебувала у трудовій еміграції в Росії (Тюмень – 1996) та Франції (Париж – 2000 – 2006).

Багато подорожувала країнами Європи й Близького Сходу. З 1971 року живе і працює на Гуцульщині (Ворохта, Татарів, Яремче). У 2009 році вийшла її книга «Лемківщина – край наших предків». У 2012 році побачила світ її книжка «Маленька українка у великому Парижі». У 2013 році вийшла з друку третя її книжка – «Світло очей моїх».

Нагадаємо, 20 лютого на 74 році обірвалося життя довголітньої провідної членкині Спілки Української Молоді Віри Гайдамахи (у дівоцтві Лавриненко).

22 лютого у США на 97-му році життя відійшов у вічність український суспільно-культурний та політичний діяч, голова Світової ліги українських політичних в’язнів Богдан Степанович Качор.

Фото: Ярослава Галик / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-