У Португалії заснували перший монастир Отців Василіан

У Португалії заснували перший монастир Отців Василіан

Укрінформ
Протоархимандрит Василіанського чину святого Йосафата отець Ґенезій Віомар на початку 2021 року проголосив рішення, згідно з яким було офіційно засновано перший василіанський монастир у Португалії –  у місті Санта-Ірія-де-Азойя, що поблизу Лісабона.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс Української Греко-Католицької Церкви.

Зауважується, що ця подія тим більше знаменна, бо у 2021 році минає двадцята річниця душпастирської діяльності Отців Василіан у цій країні.

«Протягом останніх десятиліть багато українців опинилися в Португалії у пошуках праці, так що українська діаспора стала тут однією з найбільших. Та заробітчани не бажали втрачати зв’язок із Батьківщиною та рідною Церквою і обрядом. Тому запрошували священників для душпастирювання. Отці Василіани, відповідаючи на численні прохання, розпочали пасторальну діяльність у Португалії у 2001 році. 22 лютого 2001 року о. Йосафат Андрій Коваль, ЧСВВ, прибув у Лісабон, за дорученням настоятелів і на прохання патріарха Лісабона. Потім у Португалії працювали отці Натанаїл Гарасим, Віталій Климчук, Боніфатій Залуцький, Йоан Лубів та інші священники Василіани», – йдеться в повідомленні.

Так, результатом тривалого та успішного  душпастирювання стало відкриття нового монастиря з благословення лісабонського патріарха кардинала Мануела Жозе Макаріо до Насіменто Клементе та рішенням найвищої влади Чину. Цей монастир може стати початком нової віхи в історії Чину та зробити внесок до славних сторінок його заслуг перед Церквою.

В УГКЦ нагадали, що на сьогодні у Португалії трудяться і служать василіанські священники із провінцій Найсвятішого Спасителя в Україні, Святого Йосифа у Бразилії та Святого Миколая в Україні.

Нагадаємо, у Мюнхені в кафедральному храмі Покрову Пресвятої Богородиці та Святого апостола Андрія Первозваного 18 квітня 2021 року відбудеться інтронізація нового апостольського екзарха Української Греко-Католицької Церкви Німеччини та Скандинавії владики Богдана Дзюраха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-