В Угорщині українська громада випустила спецвипуск часопису до ювілею Лесі Українки

В Угорщині українська громада випустила спецвипуск часопису до ювілею Лесі Українки

Фото
Укрінформ
В Угорщині вийшов друком спецвипуск часопису Товариства української культури в Угорщині «Громада», який повністю присвячений життю та творчості Лесі Українки.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Угорщині.

Подія відбулася у рамках відзначення 150-ї річниці з дня народження видатної української поетеси та громадської діячки.

Фото: Посольство України в Угорщині
Фото: Посольство України в Угорщині

«Друк спецвипуску відбувся за сприяння Посольства України в Угорщині і профінансований Почесним консулом України у Шіофоку Золтаном Горватом на суму у пів мільйона форинтів», – ідеться в повідомленні.

Фото: Посольство України в Угорщині
Фото: Посольство України в Угорщині

Нагадаємо, у Болгарії відбулося нагородження переможців студентського конкурсу есе Contra spem spero, організованого Софійським університетом імені Святого Климента Охридського та Посольством України в рамках відзначення 150-ї річниці з дня народження Лесі Українки.

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня 2021 року Президент України Володимир Зеленський видав Указ №32/2021 про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки на державному рівні. Протягом 2021 року під егідою Міністерства культури та інформаційної політики відбудеться серія заходів з нагоди ювілею видатної українки 25 лютого.

У діаспорі своєю чергою цю дату відзначають педагогічними, освітніми, творчими конкурсами, проєктами тощо, які підготували, зокрема, Спілка українських освітян діаспори, українці в Норвегії, Угорщині, ОАЕ, Німеччині, США та інших країнах, українські дипломатичні та консульські установи за кордоном тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-