У Туреччині консул України відвідав українців, які живуть поблизу сирійського кордону

У Туреччині консул України відвідав українців, які живуть поблизу сирійського кордону

Укрінформ
Консул України відвідав українців, які живуть в провінції Хатай, на південному сході Туреччини, що в безпосередній близькості до сирійсько-турецького кордону.

Про це керівник консульського відділу посольства України в Турецькій Республіці Андрій Білик повідомив на свої сторінці у Фейсбуці та розповів подробиці Укрінформу.

Фото: Андрій Білик / Facebook
Фото: Андрій Білик / Фейсбук

«Приємно зустріти та поспілкуватись з громадянами України, які проживають в Туреччині поблизу кордону з Сирією та прагнуть поширювати нашу культуру в регіоні. Дякую за теплий прийом та активну громадянську позицію українців», – написав консул.

Зустріч з українцями відбулася 9 березня, в день народження Тараса Шевченка.

Білик повідомив Укрінформу, що в Хатаї проживає близько півсотні громадян України, здебільшого це жінки.

«Громада там дуже активна та молода. Виступили з ініціативою свого юридичного оформлення. Зараз вирішується питання створення у Хатаї спілки або філії однієї зі вже існуючих у регіоні українських спілок», – розповів консул.

Зауважимо, в Туреччині зареєстровано 17 товариств української діаспори. Зокрема українські спілки діють в таких містах як Адана, Аланія, Анкара, Анталія, Бодрум, Бурса, Ізмір, Конья, Кушадаси, Мармарис, Самсун, Стамбул. 

Нагадаємо, генеральне консульство України в Стамбулі припинило прийом громадян у зв’язку із карантинними обмеженнями до 19 березня. Того дня виїзний прийом консульського відділу відбудеться на Чорноморському узбережжі Туреччини.

Фото: Андрій Білик / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-