В Анкарі новонародженим українцям вручили вишиванки та паспорти

В Анкарі новонародженим українцям вручили вишиванки та паспорти

Фото
Укрінформ
Новонароджені громадяни України, які проживають в Анкарі, отримали у посольстві України в Туреччині свої перші вишиванки та паспорти. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Туреччині. 

Цього разу вишиті сорочки вручили трьом маленьким українцям: двоє дівчаток та один хлопчик, отримати вишиванку для якого до посольства завітала його сестричка. 

«Це честь та приємність для мене, продовжуючи нашу традицію, вручити перші вишиванки нашим діткам. Вишиванка - це справжній оберіг, який кожному українцю додає сили. Вручаємо їх на щастя й на долю», - сказав посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Читайте також: Маленькі українці в Індії отримали перші паспорти

Традиція дарувати вишиті сорочки новонародженим українцям була започаткована в посольстві України в Туреччині в 2017 році після презентації фільму про вишиванку та її значення. З того часу подружжя Сибіг дарує вишиваночки новонародженим українцям, діткам, які мають українське походження і народжені в Туреччині. 

«Даруємо їх як символ, як оберіг, як побажання щасливої долі, продовження нашого квітучого роду, розвитку нашої рідної країни», - розповіла дружина посла України в Туреччині Тетяна Сибіга.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-