У Берліні в резиденції українського Посла відбувся різдвяний онлайн-концерт

У Берліні в резиденції українського Посла відбувся різдвяний онлайн-концерт

Фото
Укрінформ
У Резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла України у ФРН Андрія Мельника в Берліні відбувся різдвяний концерт талановитої української піаністки Катерини Тітової.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України у Федеративній Республіці Німеччина. 

Цьогорічний різдвяний фортепіанний концерт, що через пандемію та локдаун пройшов в онлайн-форматі, був присвячений пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років.

"Ми згадали про всіх українців, кого забрав страшний голод, хто не зміг відсвяткувати  Різдво 1932-33 рр. приготувати кутю, заколядувати у колі сім‘ї та друзів", - зазначили в Посольстві.

У своєму зверненні Посол Андрій Мельник та дружина пані Світлана закликали Бундестаг «підтримати відповідну петицію та визнати Голодомор тим, чим він був насправді – геноцидом українського народу!»

Посол Андрій Мельника та його дружина Світлана
Посол Андрій Мельника та його дружина Світлана

Для глядачів концерту безсмертні твори Доменіка Скарлатті, Фредеріка Шопена та Людвіга ван Бетховена лунали у виконанні однієї з найкращих у світі піаністок, яскравої української зірки  Катерини Тітової.

Українська піаністка Катерина Тітова
Українська піаністка Катерина Тітова

"Ми щиро вдячні Катерині Тітовій за її прекрасну та віртуозну гру, а також усім глядачам, хто доєднався до нашого Різдвяного онлайн-концерту та поділився своїми теплими та вдячними відгуками про першу музичну подію з серії «Concerts in Residence», - зазначили в Посольстві.

Читайте також: Гімн дипломата презентують посол в Кувейті та піаніст Євген Хмара під час концерту

Серія музичних подій «Concerts in Residence» за участі українських зіркових виконавців  проходить вже четвертий рік поспіль за ініціативи Посла Андрія Мельника та його дружини Світлани в українській дипустанові.

Кожен концерт присвячується окремим віхам української історії. 

Відеозапис концерту можна переглянути на сторінці Посольства у Фейсбуці

Фото: Посольство України у Федеративній Республіці Німеччина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-