Союз українців Румунії надав стипендії учням українського ліцею

Союз українців Румунії надав стипендії учням українського ліцею

Фото
Укрінформ
Стипендії від Союзу українців Румунії (СУР) отримала низка учнів Українського педагогічного ліцею імені Тараса Шевченка в місті Сігету Мармацієй, а також двох коледжів в Тіміському та Сучавському повітах.

Про це повідомляється на сторінці СУР в Facebook.

Як зазначається, у п’ятницю, 29 травня 2020 року, голова Союз українців Румунії, депутат Микола Мирослав Петрецький разом з головою Марамуреської філії СУР Мирославом Петрецьким здійснили візит до Українського педагогічного ліцею імені Тараса Шевченка в місті Сігету Мармацієй Марамуреського повіту, де провели робочу зустріч з директором ліцею Василем Куреляком.

«У ході зустрічі були подаровані 15 стипендій учням IX-A та IX-Б класів для останніх двох місяців 2019-2020 навчального року. З боку СУР, голова Марамуреської філії вручив 10 степендій у розмірі 4 000 леїв за рахунок коштів, подарованих членами Ради СУР. У свою чергу, депутат Микола Мирослав Петрецький вручив з власних доходів 5 стипендій у розмірі 2 000 леїв, які щомісячно виплачує. Загальна сума 6 000 леїв буде розподілена між 15 учнями, призначеними класними керівниками», - йдеться у повідомленні.

Із загальної кількості 14 стипендій, схвалених Радою СУР за рахунок власних коштів учням, які навчаються українською мовою, 2 стипендії отримають учні Національного коледжу імені Юлії Хашдеу в місті Лугож Тіміського повіту, а інші 2 стипендії учні Національного коледжу імені Лацку Воде у місті Серет Сучавського повіту, в перший тиждень червня.

Читайте також: Союз українок Америки подарував книги про Голодомор 16 бібліотекам в США

Нагадується, що однією з головних цілей Союзу українців Румунії є підтримка українського шкільництва. Зокрема, СУР проводить тематичні конкурси для дітей та молоді, організовує наради працівників українського шкільництва Румунії, бере активну участь в організації й проведенні олімпіад з української мови та літератури, співпрацює з навчальними закладами Румунії та закордоння.

Фото: Укрінформ, Uniunea Ucrainenilor din România Cоюз Українців Румунії в Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-