Усі в масках і рукавичках: українська туристка, що повернулася з Китаю, розповіла про заходи безпеки

Усі в масках і рукавичках: українська туристка, що повернулася з Китаю, розповіла про заходи безпеки

Укрінформ
Українська блогерка Ярослава Дячук була серед групи туристів, які 31 cічня повернулися літаком МАУ до України з китайського міста Санья.

Дівчина розповіла кореспонденту Укрінформу про заходи безпеки, яких було вжито в їхньому готелі, на борту літака та по прибутті пасажирів в аеропорт «Бориспіль» з огляду на поширення у світі небезпечного коронавірусу 2019-nCoV, виявленого в китайській провінціх Хубей.

«Щодо заходів безпеки. Ми летіли авіакомпанією МАУ і були приємно здивовані тим, як був підготовлений екіпаж. Усі були в масках і в гумових рукавичках. Їжу в другому і навіть в бізнес-класах подавали в одноразовому посуді, хоча в бізнес-класі завжди подають страви в скляному посуді. В туалетах на додачу до звичайного мила з’явилися антибактеріальне мило та антисептик», - розповіла Ярослава.

За її словами, по прибутті в «Бориспіль» літак посадили не в основному терміналі. «Там на борту в нас поміряли температуру. Ні до кого не виникло питань і нас трансфером доправили до основного терміналу D. Цікаво, що килим на трапі був змочений якоюсь рідиною, що трохи пінилася. Певно, теж задля дезінфекції», - розповіла дівчина.

Вона зазначила, що ще на борту пасажирам дали заповнити анкети з особистими даними. «Через кілька днів мені подзвонила жінка, уточнила моє ім’я, прізвище, номер рейсу, яким я летіла, і запитала як я себе почуваю», - розповіла Ярослава. За словами блогерки, на її прохання жінка представилася лікарем-епідеміологом і сказала, що їх зібрали при МОЗ.

Більше, за словами дівчини, їм ніхто не телефонував. «Нас нікуди не запрошували на перевірки. Ніяких додаткових карантинних заходів щодо нас не застосовували», - повідомила Ярослава. Вона зазначила, що питала в інших пасажирів з її рейсу, чи телефонували їм лікарі щодо їхнього самопочуття. За її словами, комусь дзвонили, комусь – ще ні.

Як зазначила Ярослава, «задум держави поцікавитися нашим станом – супер», але його реалізацію, на думку дівчини, треба ще доопрацювати.

Дівчина також розповіла про заходи безпеки, що були вжити у готелі, де вона відпочивала, з огляду на поширення небезпечного коронавірусу. «У нашому готелі почали видавати маски. Покоївка заносила їх в номери, коли хтось був, і передавала їх особисто в руки. Крім цього, в їдальні з’явилися разові виделки. А в номерах додатково поставили антибактеріальне рідке безконтактне мило», - зазначила туристка.

Вона розповіла, що через пару днів після святкування китайського нового року в сусідній бухті закрили великий торговельний центр, а в їхній бухті Ялонг Бей перестали їздити більшість рейсових автобусів. Крім цього, всі туристичні місця закрили для відвідування, а гіди повертали гроші за екскурсії, які туристи не змогли відвідати.

Ярослава підсумувала, що упродовж їхнього перебування паніки в м. Санья, а саме в бухті Ялонг Бей, не було, усе було тихо і спокійно. «Просто всюди поменшало китайців. На пляжі, в кафе, на вулицях. І майже усі вони ходили в масках», - розповіла дівчина.

Читайте також: Україна чекає дозволу від Китаю на авіарейс для евакуації з Уханя

Як повідомлялося, за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я станом на 7 лютого у світі зареєстровано 31 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом людини, у тому числі 641 випадок смерті.

Новий коронавірус зафіксовано у 24 країнах, серед яких Китай, Таїланд, Японія, Сінгапур, Малайзія, Австралія, Південна Корея, Франція, Іспанія, Італія, В'єтнам, США, Німеччина, Канада, Бельгія, ОАЕ, Індія, Росія, Камбоджа та інші.

Фото: надані Ярославою Дячук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-