СКУ привітав Евгена Чолія з отриманням звання Почесного доктора Києво-Могилянської академії

СКУ привітав Евгена Чолія з отриманням звання Почесного доктора Києво-Могилянської академії

Фото
Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) привітав канадського юриста українського походження, президента СКУ 2008-2018 рр. Евгена Чолія, який став Почесним доктором Національного університету "Києво-Могилянська Академія" (НаУКМА).

Про це йдеться на сторінці СКУ у Facebook.

"Вітаємо президента СКУ 2008-2018 рр. Евгена Чолія із присвоєнням звання Почесного доктора НаУКМА за його видатні досягнення як громадського провідника", - зазначається у дописі.

З цієї нагоди Евген Чолій виголосив інавгураційну лекцію на тему "Роль Світового конґресу українців у державотворчих процесах України та її європейській і євроатлантичній інтеграції" перед професорами, випускниками, студентами та працівниками університету.

Під час лекції Чолій, зокрема, розповів про зміцнення партнерства СКУ з Києво-Могилянською академією, найголовніші здобутки СКУ, що й для чого роблять міжнародні спостережні місії від СКУ на виборах в Україні,  про протистояння СКУ потужній російській дезінформаційній машині, гуманітарні інціативи СКУ в Україні та про те, чому європейська та євроатлантична інтеграція є запобіжником «руського міра» в Україні.

Чолій у своїй промові окремо наголосив на особливостях діаспорного впливу на міжнародному рівні. "Він (вплив – ред.) полягає насамперед у тому, що, представляючи українські питання західним урядам, ми говоримо з ними як громадяни чи постійні жителі цих країн. Таким чином, ми розмовляємо з канадською владою як канадці, з владою США як американці, з владою Великої Британії, як британці українського походження. Саме тому СКУ може переконливо наголошувати їм, що підтримувати Україну є не лише в інтересах України, а й інтересах країн нашого проживання", - зазначив експрезидент СКУ.

Він додав, що "сьогодні Україна переживає не найлегші часи, і обов’язком кожного з нас є активно долучатися до її захисту і подальшої розбудови".

Читайте також: Молодь діаспори запрошують до участі у зимовій програмі «Країна Win Win»

Як повідомляється на сайті НаУКМА, урочиста церемонія вручення диплому Евгену Чолію відбулася 11 жовтня. Вчена рада університету прийняла відповідну ухвалу на своєму засіданні 29 серпня 2019 р.

Фото: Національний університет "Києво-Могилянська академія" у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-