В румунських Мілішівцях відбулося Свято української господині

В румунських Мілішівцях відбулося Свято української господині

Фото
Укрінформ
Майстерність українок Румунії вшанували на Святі української господині, яке відбулося днями у місті Мілішівці.

Про це йдеться на сторінці Союзу українців Румунії (СУР) у Facebook.

«У місті Мілішівці Сучавського повіту місцева організація СУР на чолі з головою Бриндушою Песларі організувала "Свято української господині", - йдеться у повідомленні.

Грамотами і кубками були нагороджені господарочки, які влаштували виставку квашених та маринованих продуктів, та жителі Мілішівців, які просувають місцеві продукти. Відзначили також переможців у змаганнях із шахів, що відбулося з нагоди свята.

На сцені виступили вокальний гурт школи Мілішівців, інструментальний гурт «Ізворашул» з Бродини, ансамбль «Буковинська ружа» з Мілішівців, ансамбль "Гура Ізворулуй" з Ватра-Молдовіцей, ансамбль «Коломийка» з Сірету, ансамбль «Козачок» з Бальківців та гурт «Віночок» з Деніле.

У заході взяли участь голова Сучавської філії СУР Ілля Савчук, заступник голови Микола Чокан, мер міста Мілішвці Лаурус Мірча, мер комуни Путна Георге Короаме, парламентський радник депутата Миколи-Мирослава Петрецького Александру Мочернак, представники місцевої влади та сурівських організацій Сучавського повіту, місцеві жителі та гості.

Читайте також: Українська ілюстраторка представила свою діяльність українцям у Швеції

Фото: Uniunea Ucrainenilor din România Cоюз Українців Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-