В Будапешті проходить інтерактивна мобільна виставка “Franko from A to Z”

В Будапешті проходить інтерактивна мобільна виставка “Franko from A to Z”

Фото
Укрінформ
Виставка “Franko from A to Z” Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка проходить у Будапешті у приміщенні Центру української культури та документації.

Виставка відбулася за сприяння Українського культурного фонду, Посольства України в Угорщині та Державного самоврядуванням українців Угорщини, Центр української культури і документації у Будапешті,  повідомляє пресслужба українського диппредставництва.

«Проект «Franko from A to Z»– це інтерактивна мобільна виставка-лабіринт, яка за принципом англомовної абетки презентує культову постать Івана Франка та знакові феномени української культури відповідно до історичного та соціокультурного контексту для широкого загалу європейської спільноти», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сторінці Державного самоврядуванням українців Угорщини у Facebook., проєкт «Franko from A to Z» – це фактично втілений у 3D форматі справжній бестселер, найкраща пізнавальна книжка 2016 року - Абетка-енциклопедія «Франко від А до Я» (Видавництво Старого Лева)».

Цей авторський проєкт франкознавців Богдана Тихолоза та Наталії Тихолоз у художньому оформленні творчої майстерні «Аґрафка» (Art Studio Agrafka) (Романа Романишин, Андрій Лесів) перетворився на мобільну виставку «Franko from A to Z», яка розповідає про генія української культури Івана Франка європейськими мовами та сучасними візуальними засобами.

У рамках проєкту передбачено тур виставки-лабіринту столицями європейських держав: Львів (Україна) – Будапешт (Угорщина) – Відень (Австрія) – Любляна (Словенія) –– Загреб (Хорватія) – Львів (Україна).

Виставка-лабіринт супроводжується англомовними та німецькомовними каталогами, екскурсіями, публічними лекціями про творчу спадщину та постать Івана Франка в контексті міжкультурного діалогу між країнами-сусідами.

Після завершення туру європейськими столицями заплановано презентації в Україні.

Читайте також: У Кушадаси уперше пройшов фестиваль української культури

Організатором проєкту виступив Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка (#ДімФранка) за підтримки Українського культурного фонду.

Партнери проєкту: Видавництво Старого Лева – Мар’яна Савка, Микола Шийко (Львів), Harald Binder Cultural Enterprises (Львів), Харківська книжкова фабрика «Глобус» (Харків) (Харківська книжкова фабрика "Глобус"), Друкарня ТОВ «Брегін» (Рівне), ТзОв "Метамузей (METAMUSEUM).

Фото: ukrajinci.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-