«Львівська політехніка» запрошує на зустріч з Аскольдом Лозинським

«Львівська політехніка» запрошує на зустріч з Аскольдом Лозинським

Укрінформ
У Львові 10 жовтня відбудеться зустріч з відомим громадським діячем діаспори, адвокатом, президентом Світового конґресу Уукраїнців (1998-2008 рр.) Аскольдом Лозинським.

Про це йдеться на сторінці події у Facebook.

«У четвер, 10 жовтня, о 14:00 у 204 авдиторії головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» відбудеться зустріч із Аскольдом Лозинським, американцем українського походження, відомим громадським діячем, адвокатом, президентом Світового конґресу українців (1998-2008 рр.)», - зазначається у повідомленні.

Основною темою розмови стане досвід діяльності Світового конґресу українців (СКУ) як однієї з провідних українських організацій діаспори у відстоюванні державної незалежності та забезпеченні прав українців на світовій арені.

Як зазначається, «зустріч з Аскольдом Лозинським – унікальна можливість не лише дізнатися про роль діаспори у донесенні правди про Україну в умовах бездержавності, але й отримати відповіді експерта на складні питання щодо сучасних зовнішніх відносин України».

Під час зустрічі, зокрема, говоритимуть про те, як вибудовувалися відносини Місії УРСР в ООН та СКВУ, який у той час виборював незалежність України; яку саме допомогу незалежній Україні надавала делегація СКУ в ООН; який авторитет має сьогодні українська громада Америки та які існують механізми її співпраці з Конгресом США; наскільки Україна сьогодні є суб’єктом міжнародних відносин та чи справді ми маємо чітку стратегію зовнішньої політики; коли закінчиться війна в Україні тощо.

Участь у заході також візьмуть ректор «Львівської політехніки» професор Юрій Бобало; дипломат, декан факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка професор Маркіян Мальський; представник МЗС України у Західному регіоні В’ячеслав Войнаровський; голова Департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Роман Шепеляк.

Організатором зустрічі є Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка».

Захід відкритий для всіх зацікавлених. За детальнішою інформацією прохання звертатися за тел.: +38 (032) 258-01-51 або на e-mail: press@miok.lviv.ua.

Читайте також: Українці Австралії закликають Зеленського відстоювати «червоні лінії» щодо виборів на Донбасі та НАТО і ЄС

Як відомо, Аскольд Лозинський (англ. – Askold Lozynky) – президент Світового конґресу українців (1998 – 2008), юрист, член Федеральної адвокатури Південного і Східного Нью-Йорка. Аскольд Лозинський є членом правління багатьох українсько-американських та світових українських організацій, а також професійних асоціацій США. Нагороджений орденом України «За заслуги» та численними відзнаками організацій українців у світі.

На шляху об'єднання світового українства Аскольд Лозинський обіймав наступні посади:

• головного редактора українсько-американського студентського часопису (1971 – 1974);

• президента Української студентської організації (1973 – 1975);

• президента Українсько-американської молодіжної асоціації (1980 –1989);

• члена Ради директорів Організації американської допомоги у світі (1981 –1985);

• віцепрезидента Українського конгресового комітету Америки (1989 – 1992);

• президента Українського конгресового комітету Америки (1992 – 2016).

Фото: Укрінформ, МІОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-